Standaard zonneglazen beschermen uw ogen tegen schadelijke UV-stralen.De Hoya  EnRoute, brillenglazen die je goed op weg helpen met UV filter zijn ideaal voor mensen met lichtgevoeligheid of tijdens het rijden in de felle zon ( zie onder ). Voor een meerprijs heeft u een overlopende (dégradé kleur) in uw zonneglas. Een zonnebril op sterkte is ideaal tijdens het autorijden. Uw waarneming van de kleuren van verkeersborden en verkeerslichten wordt namelijk niet beïnvloed.

EnRoute, brillenglazen die je goed op weg helpen

Rijden is een van de meest veeleisende activiteiten voor ons visuele systeem en voor veel mensen vormt het rijden bij schemerlicht of in het donker zelfs een ware opgave. Het is makkelijk om afgeleid te worden door felle lichten en schitteringen. De toegenomen helderheid van LED- en Xenon-koplampen kan verblindend werken. De dieptewaarneming, het vermogen om kleuren te onderscheiden en het perifere zicht nemen hierdoor allemaal af. Het blauwe licht dat door veel displays op het dashboard wordt uitgestraald, maakt dat de gezichtsscherpte verder wordt aangetast. Er is echter een ander aspect dat zwaar weegt: 90% van de reactietijd van bestuurders wordt bepaald door hun zicht. En beperkt zicht beïnvloedt de reactietijd.

EnRoute is de oplossing

EnRoute brillenglazen van HOYA zijn specifiek ontworpen voor automobilisten: ze verminderen de belasting voor het visuele systeem en zorgen voor een ontspannen rijervaring. Rekening houdend met de visuele behoeften van weggebruikers, zijn de EnRoute brillenglazen uitgerust met een speciaal schitteringsfilter. Hiermee wordt specifiek het licht uit het blauwe spectrum gefilterd, wat zorgt voor een aanzienlijke beperking van de lichtverstrooiing en de afleidende schitteringen die veroorzaakt worden door het dashboard, de straatverlichting en koplampen van tegenliggers. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat de brillenglazen meer licht doorlaten, waardoor het contrast en de helderheid worden verbeterd, zelfs bij weinig licht en slecht weer.

EnRoute Pro voor de professional

Voor beroepschauffeurs heeft HOYA EnRoute Pro ontwikkeld. Naast de andere voordelen van EnRoute beschikken ze over een contrastverhogend filter dat zorgt voor een beter contrast en kleurwaarneming, en nog minder schittering. Het EnRoute Pro glasdesign houdt rekening met de individuele gebruiksomstandigheden zoals de kijkafstand naar het dashboard en de spiegels, voor een natuurlijke, ontspannen rijhouding.

De EnRoute en EnRoute Pro brillenglazen zijn verkrijgbaar in een enkelvoudig en multifocaal ontwerp.Voor de EnRoute multifocale glazen wordt gebruik gemaakt van HOYA’s gepatenteerde Integrated Double Surface Design technologie voor een breder gezichtsveld en snel schakelen tussen afstanden. Balanced View Control zorgt voor een stabiele beeldwaarneming bij dynamische rijomstandigheden.

Maak een afspraak

Wij verkopen de volgende merken

Uw vraag, onze zorg

Bent u benieuwd hoe het ervoor staat met de kwaliteit van uw ogen en uw zicht? Voer uw telefoonnummer in, dan zullen wij contact met u opnemen.

Onze website maakt
gebruik van cookies

De website van UW Optiek + Oogzorg maakt gebruik van functionele- en analytische cookies. Deze zijn nodig om de site goed te laten functioneren en maken geen gebruik van uw persoonlijke gegevens.

Ik begrijp het    Privacy verklaring