Waarom een goede zonnebril ?

De zomer is komt eraan en de  temperaturen gaan naar de 25 graden. Tijdens deze dagen is het belangrijk uw ogen te beschermen tegen de felle zon. UWoptiek+oogzorg geeft u advies voor een goede zonnebril.. . De zomer is een heerlijke tijd , maar brengt ook enkele consequenties met zich mee. Zo is het alom bekend dat de zonnestralen schade kunnen toedoen aan uw huid. Het is raadzaam om u regelmatig in te smeren met een zonnebrand. Maar de zon is ook schadelijk voor u ogen.
Uit onderzoek blijkt dat 80% van de Nederlanders wel eens vergeet een zonnebril mee te nemen en op te zetten. Dit is minder onschuldig dan het lijkt, want blootstelling aan de zon kan gevolgen hebben voor uw oog gezondheid. Uv-straling kan permanente schade aan uw ogen aanrichten: zo verhoogt de zon het risico op staar en zijn er ook gevallen bekend van bepaalde netvliesaandoeningen.

Waarom dan een goede kwaliteit zonnebril.

Wilt u een nieuwe zonnebril aanschaffen, let dan vooral op de volgende tips:

  • Koop altijd een zonnebril met het label ‘100% UV’ of ‘UV400’. Zo weet u zeker dat uw ogen goed beschermd worden. 
  • Maak uw keuze voor brillenglazen met een lichtabsorptie van minimaal 75%. Dit staat ook wel bekend als een CE-markering van 3 of hoger.
  • Brengt u de zomer op het water door? Koop een zonnebril met polariserend glas. Deze glazen filteren de schitteringen van de zon op het water. 
  • Kies een zonnebril die qua montuur groot genoeg is en die goed aansluit. Zo kan het zonlicht uw ogen niet bereiken via de onderzijde, bovenzijde of zijkanten van de bril. 
  • Vervelende krassen of brekend glas voorkomen? Kies brillenglazen van onbreekbaar polycarbonaat.
     

Wilt u advies over een goede zonnebril ?Kom dan snel langs in onze winkel en vraag het de experts van UWoptiek+Oogzorg. Wij ontvangen u graag in onze winkel in Scherpenzeel en vertellen u meer. Zoekt u een nieuwe zonnebril, dan laten wij u graag kennismaken met onze zonnebrillencollectie en geven u advies over de juiste glazen en het juiste model. Onze merken zijn: Chloé, Ray Ban, Gucci, Tom Ford, Cazal en Serengeti. Tot ziens in onze winkel.

Deze blogs zijn ook
interessant voor u

Uw vraag, onze zorg

Bent u benieuwd hoe het ervoor staat met de kwaliteit van uw ogen en uw zicht? Voer uw telefoonnummer in, dan zullen wij contact met u opnemen.

Onze website maakt
gebruik van cookies

De website van UW Optiek + Oogzorg maakt gebruik van functionele- en analytische cookies. Deze zijn nodig om de site goed te laten functioneren en maken geen gebruik van uw persoonlijke gegevens.

Ik begrijp het    Privacy verklaring