Het Erasmus MC stelt dat het gebruik van tablets of smartphones leidt tot meer bijziendheid bij kinderen. Een kwart van de dertienjarigen is bijziend. Dit aandeel was voorheen kleiner, constateren onderzoekers. Oogdeskundigen van het Erasmus MC doen hiernaar onderzoek onder duizenden kinderen in Rotterdam.

Het gedrag van de kinderen is de laatste jaren flink aan het veranderen. Speelden de kinderen vroeger veel buiten is het nu zo dat steeds meer kinderen graag met hun tablet of smartphone in de weer zijn dit meldt de site van NU.nl. Hierdoor raken hun ogen niet gewend aan in de verte te kijken. De ogen kregen vroeger veel meer licht omdat de kinderen meer buiten speelde.

“Bijziendheid wordt onder meer veroorzaakt doordat het oog te weinig licht krijgt”, als kinderen te veel binnen zitten. Dat is een situatie waar kinderen vroeger veel minder aan werden blootgesteld.”

Om problemen te voorkomen, zouden kinderen minder lang achter schermen moeten zitten en vaker buiten moeten spelen.

Onder volwassenen heeft ongeveer een kwart van de bevolking last van bijziendheid. Maar de aandoening manifesteerde zich in het verleden nog niet in deze mate bij zulke jonge kinderen.

Deze blogs zijn ook
interessant voor u

Uw vraag, onze zorg

Bent u benieuwd hoe het ervoor staat met de kwaliteit van uw ogen en uw zicht? Voer uw telefoonnummer in, dan zullen wij contact met u opnemen.

Onze website maakt
gebruik van cookies

De website van UW Optiek + Oogzorg maakt gebruik van functionele- en analytische cookies. Deze zijn nodig om de site goed te laten functioneren en maken geen gebruik van uw persoonlijke gegevens.

Ik begrijp het    Privacy verklaring