Uw Optiek is een van de weinige zaken in Nederland met een  oogscanner/netvliesscanner : de OCT-scan.  Hier een korte uitleg van het apparaat.

Wat is OCT?

OCT is de afkorting van Optical Coherence Tomography, een onderzoeksmethode die gebruik maakt van lichtgolven om al dan niet doorzichtige weefsels in beeld te brengen. Het is vergelijkbaar met echografie, alleen dan met licht in plaats van geluid. Via uw pupil schijnt een infrarode lichtbundel het oog in, de daar door verschillende weefsels op een andere manier wordt gereflecteerd en weer wordt opgevangen door het apparaat. Deze verwerkt deze gegevens vervolgens tot een zeer nauwkeurige dwarsdoorsnede van het netvlies, het voorsegment van het oog en het hoornvlies (cornea). Om u een indruk te geven: een OCT-scan kan structuren waarnemen die 1000 x kleiner zijn dan wat kan worden gezien met MRI- of CT-scans!

Waarvoor gebruiken we OCT?

Door uw oog op zo’n nauwkeurige manier in beeld te brengen, is het een ideaal instrument om afwijkingen op te sporen die zouden kunnen wijzen op een oogaandoening, zoals maculadegeneratie of glaucoom. Ook beschadiging van het netvlies door bijvoorbeeld suikerziekte is eenvoudiger te constateren.

Wat zijn de voordelen voor u?

Een OCT-scan maakt het mogelijk om op een weinig belastende manier de binnenkant van uw ogen in kaart te brengen zonder snijden, straling of andere vervelende manieren.Soms is het nodig om uw te druppelen wanneer de pupillen te klein zijn (Let op u mag dan ongeveer 2 uur geen auto rijden).

 

 

Kom langs voor een screening!
Twijfelt u over de gezondheid van uw ogen of wilt u deze eens goed ‘door laten lichten’, dan bent u van harte welkom in onze optiekzaak .

 

 

Onze website maakt
gebruik van cookies

De website van UW Optiek + Oogzorg maakt gebruik van functionele- en analytische cookies. Deze zijn nodig om de site goed te laten functioneren en maken geen gebruik van uw persoonlijke gegevens.

Ik begrijp het    Privacy verklaring