Voor elke persoon een gepaste oplossing

De multifocale glazen van HOYA zijn wereldwijd bekend onder de naam Hoyalux. De Hoyalux glazen zijn, met de speciaal door HOYA ontwikkelde ontwerp- en calculatiemethoden, vervaardigd voor het kijken op alle afstanden. Bij ieder ontwerp staan natuurlijk zien en functionaliteit voorop. Bewegingsvrijheid, ruimtelijk zien en moeiteloos schakelen van veraf naar nabij hebben een belangrijke rol bij de ontwikkeling van HOYA multifocale glazen. Daarnaast zijn snel visuele informatie verwerken en ontspannen lezen belangrijke uitgangspunten om een perfect ontwerp voor elk oog te produceren.

De glazen onderscheiden zich door een uitstekend multifocaal ontwerp, dat door de brildrager als zeer comfortabel wordt ervaren. Bij de technische ontwikkeling van de HOYA multifocaal ontwerpen wordt maximaal rekening gehouden met de natuurlijke kijkgewoontes en -behoeftes van de brildrager.

In 2004 werden de eerste FreeForm geproduceerde glazen geïntroduceerd, hiermee is het mogelijk om multifocale glazen nog nauwkeuriger te produceren.

Van een conventioneel multifocaalglas ………

Bij de eerdere generaties multifocale ontwerpen is geprobeerd om een zo natuurlijk mogelijk beeld te creëren. Door technische beperkingen was het alleen mogelijk de verstesterkte te berekenen langs de horizontale en verticale meridianen (x- en y-as). Daarnaast is het met de conventionele techniek alleen mogelijk om een berekening te maken voor één sterkte binnen één curvebereik en deze te verwerken aan de achterzijde van het halffabricaat. Dit noemen we het ‘basisontwerp’. Alle overgebleven sterktevarianten komen dichtbij het zogenoemde ‘basisontwerp’, maar zijn niet individueel geoptimaliseerd.

We kijken niet alleen langs horizontale en verticale lijnen, maar ook in schuine richting. Vooral in deze gebieden was het, in het verleden, niet mogelijk om de perifere aberraties te verminderen, met de nieuwe generatie multifocaal ontwerpen is dit wel mogelijk.

……… naar een nieuwe generatie multifocaal.

De introductie van de FreeForm technologie biedt nieuwe mogelijkheden in de ontwikkeling van multifocale ontwerpen. Het grote voordeel van FreeForm is dat we het glasoppervlak kunnen analyseren als een serie van individuele punten en dat we deze punten in iedere blikrichting (x-, y- en z-as) ‘pixel perfect’ kunnen slijpen.
Omdat het nu mogelijk is om de glazen zo nauwkeurig te slijpen, kunnen we de sterkte individueel optimaliseren. Het is zelfs mogelijk om hierbij rekening te houden met de montuur-, aanpas- en/of persoonlijke parameters. Het glas is dan meer op maat of zelfs gepersonaliseerd, zoals bij Hoyalux iD MyStyle, geproduceerd.

iD FreeForm Design Technologie

HOYA’s iD FreeForm Design Technologie is de meest geavanceerde technologie voor multifocale brillenglazen. Zoals de naam al zegt, combineert dit concept de FreeForm productietechniek met een nieuwe unieke berekenmethode voor het multifocaalontwerp. Het ontwerp wordt gekarakteriseerd door een compleet nieuwe structuur, waarbij de leesadditie is verdeeld in een horizontale en verticale component. Deze componenten zijn geplaatst in de meest optimale positie in relatie tot het oog. De verticale component aan de voorzijde (ver van het oog) waar een korte effectieve progressie een eenvoudige interactie garandeert tussen veraf en nabij. De horizontale component aan de achterzijde (dicht bij het oog) zorgt voor minimale vervorming en het breedst mogelijke gezichtsveld.

Door in de berekening gebruik te maken van de montuur-, aanpas- en/of persoonlijke parameters krijgen we een multifocale maatwerk oplossing, Hoyalux iD MyStyle V+.

Sinds HOYA gebruik maakt van de FreeForm Technology in de glazen van de Hoyalux iD familie is de ontwikkeling doorgegaan. Met de FreeForm Technology is een brug geslagen tussen het conventionele multifocaal ontwerp en de iD FreeForm Design Technology.

Multifocale glazen zijn nu onder te verdelen in drie categorieën:

  • iD FreeForm Design Technology;
  • Double Surface Technology;
  • TrueForm Technology;
Maak een afspraak

Uw vraag, onze zorg

Bent u benieuwd hoe het ervoor staat met de kwaliteit van uw ogen en uw zicht? Voer uw telefoonnummer in, dan zullen wij contact met u opnemen.

Onze website maakt
gebruik van cookies

De website van UW Optiek + Oogzorg maakt gebruik van functionele- en analytische cookies. Deze zijn nodig om de site goed te laten functioneren en maken geen gebruik van uw persoonlijke gegevens.

Ik begrijp het    Privacy verklaring