Geschiedenis

Gucci is in 1921 in Florence opgericht door de Italiaanse Guccio Gucci. Guccio opende zijn eerste winkel in lederwaren nadat hij in hotels in Parijs en Londen werkte. Hier raakte hij gefascineerd door de luxe bagage van de gasten. Gucci groeide met behulp van de drie zonen van Guccio en opende winkels in Milaan en Rome. Al snel bestond de collectie niet enkel meer uit koffers en tassen, maar werd uitgebreid met de iconische loafers en zijden en wollen items met het beroemde logo.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte Gucci voornamelijk canvas voor tassen. Het canvas werd uitgerust met twee G’s en een rood groene band. Een signature die het label tot vandaag de dag kenmerkt. Het is in de jaren 80 dat Gucci zichzelf wereldwijd positioneerde.

Collectie

Gucci heeft een heren- en damescollectie, (zonne-)brillen. Bij UWoptiek+oogzorg hebben wij de nieuwste collectie van Gucci.

 

 

Deze blogs zijn ook
interessant voor u

Uw vraag, onze zorg

Bent u benieuwd hoe het ervoor staat met de kwaliteit van uw ogen en uw zicht? Voer uw telefoonnummer in, dan zullen wij contact met u opnemen.

Onze website maakt
gebruik van cookies

De website van UW Optiek + Oogzorg maakt gebruik van functionele- en analytische cookies. Deze zijn nodig om de site goed te laten functioneren en maken geen gebruik van uw persoonlijke gegevens.

Ik begrijp het    Privacy verklaring