033 2851874


Gepolariseerde glazen: voor- en nadelen

Gepolariseerde glazen: voor- en nadelen

Geplaatst op 2 november 2018

U heeft vast wel eens van de term ‘gepolariseerde glazen’ gehoord. Wat betekend nu eigenlijk?  Glazen met een polarisatiefilter nemen vervelende schitteringen weg. Denk maar aan het reflecterende zonlicht dat op het water schijnt, of op een ondergrond zoals lak of glas. Een zonnebril met gepolariseerde glazen geeft rust aan uw ogen.

Zijn deze glazen echt nodig.

Gepolariseerde glazen nemen de horizontale schitteringen van het licht weg. Denk maar aan de schittering die te zien is bij de weerkaatsing van de zon op een nat wegdek, of de zon die op de piste schijnt tijdens de wintersport. Die schittering wordt door gepolariseerde glazen gefilterd, waardoor u een prettiger en beter zicht heeft. Zeker voor u vakantie naar de wintersport zijn de gepolariseerde glazen een aanrader. Een van de betere zonnebrillen met deze glazen zijn van Serengeti. UWoptiek heeft een hele mooie collectie in huis.

Hier even de voordelen van gepolariseerd glas :

 

Minder schitteringen, 100% UVB bescherming, hoger contrast, Duidelijkere kleuren, Beter gezichtsveld en geeft meer rust aan de ogen.

Lees ook deze blogs

Meer blogs

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en blogs?

Meld u aan voor onze e-mail nieuwsbrief