033 2851874


Alle merken

 

 

– Cazal

De beroemde exclusieve CAZAL Eyewear collectie handhaaft de unieke stijl van haar wereldberoemde ontwerper en naamgever Cari Zalloni (1937-2012). Extravagant gedurfd en niet ontvankelijk voor hetgeen in de mode wordt gedicteerd. Deze Unieke collectie word zeker gewaardeerd door artiesten en filmsterren over de hele wereld.  Stevie Wonder en Brad Pittt dragen deze brillen al jaren. De ontwerpen van CAZAL volgen niet de ‘massa’, maar zoeken telkens nieuwe richtingen. Altijd opvallend en altijd zeer speciaal met zijn eigen inbreng heeft hij een wereldmerk neergezet.

– Henry Jullien

Henry Julien is een van de oudste brillenproducenten in Frankrijk. Tot op de dag van vandaag worden de monturen met de hand gemaakt in de eigen fabriek in de Jura.

In 1922 startte Henry Jullien de Productie. Hij was de grootvader van Pierre Fauveau die eigenaar was tot 2017. In dat jaar verkochte Pierre zijn bedrijf aan een andere gerenommeerde brillenmaker, het sinds 1881 bestaande L’Amy.  Henry Jullien was een man met een tomeloze passie voor kwaliteit, iets wat tot op de dag van vandaag in de strategie leidend is. Als een van de laatste fabrikanten in Frankrijk maakt Jullien nog steeds alles zelf. Het vakmanschap wat nodig is om de kwaliteitsnormen te behouden is het gevolg van een jarenlange ervaring van de “artisans” die de brillen maken.

Henry Jullien is inmiddels één van de zeer weinige wereldwijd die nog monturen produceert in het bijzondere materiaal walsdoublé. De dikte van de goudlaag is 20 tot 30 maal dikker dan normaal bij lak. Het voordeel is een langere levensduur en bescherming voor een gevoelige huid. Een deel van de collectie is zelfs op maat te maken.

De monturen gemaakt in walsdoublé hebben een klassieke en tijdloze vormgeving. Een uitbreidende collectie in de altijd gangbare en op dit moment populaire “retro” vormgeving wordt een steeds meer bepalend deel van Henry Jullien. De Henry jullien collectie is tijdloos en toch heel modern. De mensen die deze brillen dragen zijn niet vaak over te halen tot het dragen van een ander merk. Henrie Jullien monturen dragen zeer licht en zijn zeer sterk.

-Chloé

Het merk Chloé is in 1952 opgericht door Gaby Aghion. Een Parisienne van Egyptische origine. Met het merk wilde zij een statement maken tegen de gevestigde orde waarbij haute couture de boventoon voerde. Met Chloé speelde zij in op een gat in de markt, namelijk kleding van hoge kwaliteit maar voor een breder publiek. Kleding die tegenwoordig bekent staat als ready to wear of prêt-à-porter. Het idee van Gaby Aghion verdiende al snel navolging van andere merken. De eerste collectie van Chloé werd gepresenteerd in het beroemde Café de Flore. Tegenwoordig ontwerpen zij ook correctie en zonnebrillen. Deze collectie is zeer vrouwelijk en extravagant. De vormen van de monturen en het materiaal word zeer goed gecombineerd. Karl Lagerfeld werkte in 1966 als main designer bij Chloé en mocht beroemdheden als Jackie Kennedy, Brigitte Bardot en Maria Callas kleden.

– Gucci

Gucci is een wereldberoemd Italiaans modebedrijf. Het is opgericht in Florence in 1921. Gucci genereert jaarlijks miljarden omzet, omdat het merk zo populair is en de items gewild zijn. De correctie & zonnebrillen zijn zeker zeer gewild bij de jeugd en bekende artiesten. Het merk is tegenwoordig in handen van het Franse multinational Keering. Wat het merk ontzettend goed doet en waardoor het zo’n succes is, is de marketing strategie over de hele wereld hebben zij volgers via social media. Gucci houdt ervan om advertenties te tonen die nog enigszins sexy zijn en veel jeugd aanspreekt.

– Anna-Karin Karlsson

Anna-Karin Karlsson is een Zweedse designer en werd op 19-jarige leeftijd in de hoogste brillenmodeal voor de leeuwen gezet. Ze begon te werken bij een van de meest gerenommeerde opticiens in londen. Ze leerde hier het vak van brillen ontwerpen en deed dit in haar zo mooie en herkenbare stijl. Ze leerde ook het ambachtelijke werk ‘panache’. Ze heeft ook brillen ontworpen voor sultans, prinsessen, koningen en hertogen. De collectie van dit jaar heeft als thema ” The girl in the garden”.

Tom Ford

In 1994 werd het huis Gucci overgenomen door Investcorp, een bedrijf met als thuisbasis Bahrein. Ford werd aangeduid als Creative Director. Hij gaf Gucci een nieuwe boost door onder andere klassiekers van het merk in een modern jasje te steken en gewaagde reclamecampagnes te gebruiken. Seks stond vaak centraal in zijn collecties. Ford werd later aangesteld als ontwerpen bij Yves Saint Laurent. De correctie & zonnebrillen  van Tom Ford staan bekend om zijn goede pasvorm en modieuze ontwerpen. Een Tom Ford bril herken je gelijk aan De letter T die in de veren en het voorstuk is verwerkt.

– Boucheron

Maharadja’s, tsaren, koningen: de adel was en is dol op de opulente sieraden van het Franse juwelenhuis Boucheron. Afgezien van de juwelen zijn er geuren en brillen van dit bekende merk. In 1893 is Boucheron de eerste juwelier die neerstrijkt op het Parijse Place Vendôme. De brillen collectie van Boucheron is zeer uit gesproken chique en gemaakt van de mooiste materialen. Niet iedereen zal fan zijn van Boucheron, maar voor de liefhebbers van mooie brillen zal je dit merk zeker waarderen.

-Eyevan7285

Eyevan 7285 combineert traditie en innovatie. Het Japanse merk Eyevan7285 mag dan een relatieve nieuwkomer in de eye fashion industrie zijn, het is juist de rijke geschiedenis waar het high end merk haar succes aan dankt. Dit merk staat dan ook voor de kunst van eeuwenoud Japans meesterschap, gecombineerd met modernste technische innovaties. Aan de basis van elk montuur staat het gebruik van de meest mooie kwaliteit  en ruwe materialen. Veelal wordt gekozen voor titanium, beta-titanium, berylliumkoper, en goud. Elk om hun unieke eigenschappen. In een proces van uitzonderlijk vakmanschap worden deze materialen verwerkt tot nieuwste collecties monturen die zich onder meer kenmerken door schroefloze verbindingen. Gemiddeld komen daarbij niet minder dan 400 afzonderlijke stappen aan te pas. En zo’n vijftig verschillende vakmensen die deze stappen met samoerai-achtige precisie uitvoeren. Eyvan7285 heeft in zijn collectie ook de wat kleinere monturen voor mensen met een wat smaller gezicht. De pasvorm is perfect en de materialen zijn zeer sterk.

-Serengeti

Serengeti werd in 1985 opgericht en is sindsdien een wereldmerk geworden in de wereld van de zonnebrillen stegen direct naar de top van de markt met hun zonnebrillen, vooral om de kwaliteit van hun gepolariseerde glazen.  Zo hebben ze bijvoorbeeld de foto chromatische technologie, waarbij de glazen zich aan elke lichtintensiteit aanpassen. De Anti-blauw licht technologie zorgt ervoor dat alle blauwe licht die slecht is voor je ogen gefilterd worden en de Spectrale controle technologie zorgt voor een verbeterd contrast en betere kleuren. Maar ook de gepolariseerde filter die 100% de licht reflectie absorbeert is een van de innovatieve technologieën van Serengeti. Daarom is deze zonnebril vooral geschikt voor piloten die overdag moeten vliegen en last krijgen van de weerkaatsing van de zon op de wolken, maar ook bij autorijden is deze zonnebril prima geschikt.  Serengeti staat dus vooral bekend om technische innovatie in combinatie met stijlvolle monturen.

-Joshi

“Joshi Eyewear is een stabiel en betrouwbaar merk waar je ondanks de lagere prijs niet hoeft in te leveren op de kwaliteit. Dit Joshi heeft zich in korte tijd onderscheiden tussen de vele merken in. Deze modieuze stijlvolle brillen worden gemaakt van mooie materialen. De prijs kwaliteit verhouding is super.

– Minadi

Minadi Occhiali staat sinds 2009 voor stijlvolle brillenmode van hoge kwaliteit. De filosofie van Minade is het streven naar maximale kwaliteit. Dit geldt voor de producten, evenals de ervaren klantgerichtheid. De collectie richt zich op de veeleisende klanten met een voorliefde voor eenvoudige elegantie. Een fusie beïnvloed door mediterrane kleuren en mode-georiënteerde vormen, luxe , minimalistisch en elegant. Het merk Minadi behoort tot een modebewust publiek dat op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardig product.

– Ray Ban

Ray Ban is een fabrikant van zonnebrillen. Het bedrijf werd in 1937 opgezet door Bausch & Lomb, en in 1999 verkocht aan de Italiaanse Luxottica Group. … De geschiedenis van Ray-Ban begon in 1936, toen Bausch & Lomb van de Amerikaanse luchtmacht het verzoek kreeg een zonnebril voor piloten te ontwerpen. De naam “Ray-Ban” is afgeleid van de  engelse woorden voor “straal” (ray) en “uitbannen” (ban). Letterlijk dus iets om (licht)stralen mee uit te bannen. Het merk Ray Ban is wereldwijd het grootste merk. Veel artiesten, filmsterren en groten der aarde dragen dit merk.